ini.gif (210 bytes) fav.gif (202 bytes)  Correu  Kontrol Web
Cercar a la Pàgina - Control+F

Tots els Premis per la Pau des de l'Any 1980


ASSOCIACIÓ PER A LES NACIONS UNIDES A ESPANYA

XXIè Premi per la Pau

ACTA DE LA SESSIÓ DE DELIBERACIÓ I CONCESSIÓ DEL PREMI PER LA PAU 2000

Barcelona, 24 d’octubre del 2000

En Joan Soler i Martí, Secretari del Consell Directiu de l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya, com a Secretari del Jurat per a l’adjudicació del XXIè Premi per la Pau 2000, premi que atorga cada any l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya, i que es dotat amb 500.000 pessetes,

Faig constar que s’ha reunit a Barcelona el Jurat designat de conformitat amb el que estableixen les bases del Premi. Hi assisteixen tots els seus membres: el Sr. José Vicente Muñoz, en representació de la Diputació de Barcelona, la Sra. Amor del Álamo, en representació de l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, el Sr. Joan Caba, en representació de l'ONG Ensenyament Solidari i la Sra. Àngels Mataró, en representació de l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya.

D’acord amb les Bases del Premi, i després d’examinar les diverses candidatures presentades, el Jurat aprecia els mèrits d’una d’elles, en considerar que, des de la seva fundació l'any 1965, ha portat a terme una tasca molt important de treball en el camp de l'ensenyament, especialment difícil en els seus primers anys en plena dictadura franquista, lluitant per aconseguir una escola pública, activa, catalana i democràtica i una educació de la màxima qualitat per a tothom.

Cal destacar especialment aquesta activitat en el camp de l'ensenyament en aquest any 2000, en el qual se celebra l'Any Internacional de la Cultura de la Pau, constatant que l'ensenyament i la cultura contribueixen decisivament a la construcció d'una societat on prevalguin la pau, el respecte, la convivència, el benestar i la solidaritat.

Es valora molt especialment la seva llarga trajectòria en la formació permanent dels mestres i educadors de Catalunya i com a impulsora de la renovació pedagògica, amb activitats com l'Escola d'Estiu, els Grups de Treball, els Nuclis de col·laboració, l'assessorament, els Seminaris, les Publicacions, els Serveis de Biblioteca i Documentació i la tasca de sensibilització de la societat en general.

Per totes aquestes raons el Jurat, per majoria dels seus membres, acorda concedir el Premi per la Pau 2000 a l'Associació de Mestres Rosa Sensat.

 

El Secretari del Jurat

Joan Soler i Martí


Tots els Premis per la Pau de l'Associació per a les Nacions Unides, des de l'any 1980.

Premi per la Pau 2000 - Associació de Mestres Rosa Sensat - El XXIè Premi per la Pau 2000, va ser lliurat a Marta Mata de l'Associació de Mestres Rosa Sensat el divendres 26 de gener del 2001, a la Sala Artur Terré de Can Massallera de Sant Boi de Llobregat.

Premi per la Pau 1999 - Comunitat de Sant Egidi - El XXè Premi per la Pau 1999, va ser lliurat a Matteo Zuppi de la Comunitat de Sant Egidi el dijous 2 de març del 2000, al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona.

Premi per la Pau 1998 - Les Dones de l'Afganistan - El XIXè Premi per la Pau 1998, fou lliurat a Fatana Ishaq Gailani, Presidenta del Consell de Dones Afganeses (AWC), el divendres 26 de febrer de 1.999, a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell.

Premi per la Pau 1997 - Federico Mayor Zaragoza - El XVIIIè Premi per la Pau 1997, fou lliurat a Federico Mayor Zaragoza, Director General de la UNESCO, en un acte celebrat a l'Ajuntament de Tarragona.