ini.gif (210 bytes) fav.gif (202 bytes)  Correu  Kontrol Web
Cercar a la Pàgina - Control+F

Tots els Premis per la Pau des de l'Any 1980


ASSOCIACIÓ PER A LES NACIONS UNIDES A ESPANYA

XXIII Premi per la Pau

ACTA DE LA SESSIÓ DE DELIBERACIÓ I CONCESSIÓ DEL PREMI PER LA PAU 2002

Barcelona, 23 d’octubre del 2002

En Joan Soler i Martí, Secretari del Consell Directiu de l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya, com a Secretari del Jurat per a l’adjudicació del XXIII Premi per la Pau 2002, premi que atorga cada any l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya, i que és dotat amb 3.000 euros,

Faig constar que s’ha reunit a Barcelona el Jurat designat de conformitat amb el que estableixen les bases del Premi. Hi assisteixen tots els seus membres: el Sra. Anna Gual, en representació de la Diputació de Barcelona, la Sra. Antònia Sabartés, en representació de l'Ajuntament de Barcelona, el Sr. Pere Vilanova, en representació de l'ONG Coperacció i la Sra. Àngels Mataró, en representació de l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya.

D’acord amb les Bases del Premi, i després d’examinar les diverses candidatures presentades, el Jurat aprecia els mèrits d’una d’elles, en valorar la seva gran tasca com a representant de la Unió Europea en el procés de pau en una zona tan conflictiva del món com és l'Orient Mitjà. La seva gestió des de l'any 1996 és molt apreciada i respectada per les dues parts en conflicte.

La seva gran experiència en el món àrab i el seu tarannà negociador el fan una persona molt adequada per la missió que realitza en la qual, moltes vegades ha mantingut, com a representant de la Unió Europea, posicions diferents a les dels Estats Units, defensant el diàleg per sobre de l'ús de la força i intentant aïllar els extremistes de les deus parts.

La seva actuació diplomàtica el mateix 11 de setembre de 2001, i particularment els darrers mesos, ha estat incansable en la recerca de la pau. En el marc de l’actuació concertada de l’anomenat "Quartet" ( Nacions Unides, Estats Units, Unió Europea i Rússia) han impulsat l’establiment d’un calendari clau, d’un compromís definitiu que, al temps que garanteixi l’existència i la seguretat de l’Estat d’Israel, garanteixi també la formació d’un Estat Palestí.

El seu compromís amb la seva missió el fa participar activament tant en els contactes d'alt nivell amb israelians i palestins com en actes i conferències per tot el món, en les quals acostuma a defensar que en el conflicte de l'Orient Mitjà la pau és possible. Només cal anteposar la voluntat política i el diàleg a l'ús de la força.

Per totes aquestes raons el Jurat, per unanimitat dels seus membres, acorda concedir el Premi per la Pau 2002 al Sr. Miguel Angel Moratinos, Representant Especial de la Unió Europea per al procés de pau a l'Orient Mitjà.

El Secretari del Jurat

Joan Soler i Martí


Tots els Premis per la Pau de l'Associació per a les Nacions Unides, des de l'any 1980.

Premi per la Pau 2002 - Miguel Angel Moratinos, Representant Especial de la Unió Europea per al procés de pau a l'Orient Mitjà - El lliurament del XXIIIè Premi per la Pau 2002 a Miguel Angel Moratinos, va ser lliurat el dilluns 9 de desembre del 2002, al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona.

Premi per la Pau 2001 - Carla del Ponte i el seu equip, com a Fiscal del Tribunal Penal Internacional - El lliurament del XXIIè Premi per la Pau 2001 a Carla del1 Ponte i al seu equip, com a Fiscal General del Tribunal Penal Internacional per l'ex-Iugoslàvia i del Tribunal Penal Internacional per Rwanda, va ser lliurat el dimecres 6 de març del 2002, al Saló de Cent l'Ajuntament de Barcelona.

Premi per la Pau 2000 - Associació de Mestres Rosa Sensat - El XXIè Premi per la Pau 2000, va ser lliurat a Marta Mata de l'Associació de Mestres Rosa Sensat el divendres 26 de gener del 2001, a la Sala Artur Terré de Can Massallera de Sant Boi de Llobregat.

Premi per la Pau 1999 - Comunitat de Sant Egidi - El XXè Premi per la Pau 1999, va ser lliurat a Matteo Zuppi de la Comunitat de Sant Egidi el dijous 2 de març del 2000, al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona.

Premi per la Pau 1998 - Les Dones de l'Afganistan- El XIXè Premi per la Pau 1998, fou lliurat a Fatana Ishaq Gailani, Presidenta del Consell de Dones Afganeses (AWC), el divendres 26 de febrer de 1.999, a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell.

Premi per la Pau 1997 - Federico Mayor Zaragoza- El XVIIIè Premi per la Pau 1997, fou lliurat a Federico Mayor Zaragoza, Director General de la UNESCO, en un acte celebrat a l'Ajuntament de Tarragona.