ini.gif (210 bytes) fav.gif (202 bytes)  Correu  Kontrol Web
Cercar a la Pàgina - Control+F

Tots els Premis per la Pau des de l'Any 1980


ASSOCIACIÓ PER A LES NACIONS UNIDES A ESPANYA

XXVI Premi per la Pau

ACTA DE LA SESSIÓ DE DELIBERACIÓ I CONCESSIÓ DEL PREMI PER LA PAU 2005

Barcelona, 24 d’octubre del 2005

En Joan Soler i Martí, Secretari del Consell Directiu de l'Associació per a les Nacions Unides a Espanya, com a Secretari del Jurat per a l'adjudicació del XXVI Premi per la Pau 2005, premi que atorga cada any l'Associació per a les Nacions Unides a Espanya, i que és dotat amb 6.000 €,

Faig constar que s'ha reunit a Barcelona el Jurat designat de conformitat amb el que estableixen les bases del Premi. Hi assisteixen tots els seus membres: el Sr. Agustí Fernández de Losada, Director del Ganivet de Relacions Internacionals en representació de la Diputació de Barcelona, la Sra. Gema de Vega, en representació de Juristes Sense Fronteres i la Sra. Àngels Mataró, en representació de l'Associació per a les Nacions Unides a Espanya.

D'acord amb les Bases del Premi, i després d'examinar les diverses candidatures presentades, el Jurat aprecia els mèrits d'una d'elles en la persona del Sr. Daniel Barenboim, en valorar la seva trajectòria en favor de la pau i l'harmònica convivència entre diferents cultures.

Nascut a Buenos Aires, Argentina, fill d'emigrants jueus d'origen rus, va començar a desenvolupar la seva carrera musical des de molt jove, gaudint actualment del reconeixement internacional com a concertista de piano i com a director d'orquestra.

L'any 1999 conjuntament al el ja desaparegut escriptor d'origen palestí Edward Said, amb qui va tenir una gran amistat, va fundar la West-Eastern Divan Orchestra, un taller de música que reuneix cada estiu un grup de joves entre els 14 i els 25 anys originaris d'Egipte, Síria, Líban, Jordània, Tunísia i Israel, amb l'ànim de crear música en un terreny neutral sota la direcció d'alguns dels millors músics del món.

A través d'aquesta iniciativa i a través de la Fundació Barenboim-Said, es promou regularment la música i la cooperació mitjançant projectes encaminats a joves àrabs i israelians, amb l'únic objectiu d'aconseguir els ideals de pau i de convivència entre joves de diverses cultures a través de la música.

Per la seva gran tasca en favor de la pau el Sr. Barenboim ha rebut nombrosos premis internacionals com el Premi Príncipe de Asturias de la Concòrdia (2002), el Premi de la Tolerància de l'Acadèmia Protestant de Tutzing (2002) pels seus esforços per a unir a palestins i israelians o la medalla Buber-Rosenzweig i el Premi Wolf de les Arts a Jerusalem (2004) entre altres.

Per totes aquestes raons el Jurat, per unanimitat dels seus membres, acorda concedir el Premi per la Pau 2005 al Sr. Daniel Barenboim.

El Secretari del Jurat

Joan Soler i Martí


Tots els Premis per la Pau de l'Associació per a les Nacions Unides, des de l'any 1980.

Premi per la Pau 2004 - Bibi Russell, creadora del programa "Moda per al desenvolupament" - El XXVè Premi per la Pau 2004 a Bibi Russell, va ser lliurat el dijous 2 de desembre del 2004, al Saló de Plens de la Diputació de Barcelona.

Premi per la Pau 2003 - Hans Blix, com a President Executiu de la UNMOVIC, cap de la missió de les Nacions Unides encarregada d'inpeccionar la tinença d'armes de destrucció massiva a l'Iraq - El XXIVè Premi per la Pau 2003 a Hans Blix, va ser lliurat el dimarts 9 de març del 2004, al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona.

Premi per la Pau 2002 - Miguel Angel Moratinos, Representant Especial de la Unió Europea per al procés de pau a l'Orient Mitjà - El XXIIIè Premi per la Pau 2002 a Miguel Angel Moratinos, va ser lliurat el dilluns 9 de desembre del 2002, al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona.

Premi per la Pau 2001 - Carla del Ponte i el seu equip, com a Fiscal del Tribunal Penal Internacional - El XXIIè Premi per la Pau 2001 a Carla del1 Ponte i al seu equip, com a Fiscal General del Tribunal Penal Internacional per l'ex-Iugoslàvia i del Tribunal Penal Internacional per Rwanda, va ser lliurat el dimecres 6 de març del 2002, al Saló de Cent l'Ajuntament de Barcelona.

Premi per la Pau 2000 - Associació de Mestres Rosa Sensat - El XXIè Premi per la Pau 2000, va ser lliurat a Marta Mata de l'Associació de Mestres Rosa Sensat el divendres 26 de gener del 2001, a la Sala Artur Terré de Can Massallera de Sant Boi de Llobregat.

Premi per la Pau 1999 - Comunitat de Sant Egidi - El XXè Premi per la Pau 1999, va ser lliurat a Matteo Zuppi de la Comunitat de Sant Egidi el dijous 2 de març del 2000, al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona.

Premi per la Pau 1998 - Les Dones de l'Afganistan- El XIXè Premi per la Pau 1998, fou lliurat a Fatana Ishaq Gailani, Presidenta del Consell de Dones Afganeses (AWC), el divendres 26 de febrer de 1.999, a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell.

Premi per la Pau 1997 - Federico Mayor Zaragoza- El XVIIIè Premi per la Pau 1997, fou lliurat a Federico Mayor Zaragoza, Director General de la UNESCO, en un acte celebrat a l'Ajuntament de Tarragona.