ini.gif (210 bytes) fav.gif (202 bytes)  Correu  Kontrol Web
Cercar a la Pàgina - Control+F

Tots els Premis per la Pau des de l'Any 1980


ASSOCIACIÓ PER A LES NACIONS UNIDES A ESPANYA

XXVII Premi per la Pau

ACTA DE LA SESSIÓ DE DELIBERACIÓ I CONCESSIÓ DEL PREMI PER LA PAU 2006

Barcelona, 24 d’octubre del 2006

En Joan Soler i Martí, Secretari del Consell Directiu de l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya, com a Secretari del Jurat per a l’adjudicació del XXVII Premi per la Pau 2006, premi que atorga cada any l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya, i que és dotat amb 12.000 €,

Faig constar que s’ha reunit a Barcelona el Jurat designat de conformitat amb el que estableixen les bases del Premi. Hi assisteixen tots els seus membres: la Sra. Anna Gual, en representació de la Diputació de Barcelona, el Sr. Josep Aguirre, en representació de l’Ajuntament de Terrassa, el Sr. Salvador Redón, en representació de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, el Sr. Jordi Armadans, en representació de la Federació Catalana d’ONG per la Pau i la Sra. Àngels Mataró, en representació de l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya.

D’acord amb les Bases del Premi, i després d’examinar les diverses candidatures presentades, el Jurat aprecia especialment els mèrits d’una d’elles en la persona del Sr. Tahar Ben Jelloun, en valorar la seva tasca en favor diàleg entre cultures, la seva lluita contra el racisme i la defensa dels drets humans.

Nascut el 1944 al Marroc, va estudiar filosofia a Rabat i va ser repressaliat al seu país. Es va traslladar a París l’any 1971, on es va inscriure a sociologia i hi va fer una tesi sobre els immigrants. Viu part de l’any a Tánger i part a París. Des de l’any 1972 col·labora amb el diari Le Monde. També col·labora regularment amb els diaris La Repubblica i El País.

El jurat vol destacar la seva llarga trajectòria com a escriptor crític i compromès, de prestigi internacional, que ha sigut reconeguda, entre altres premis, amb el Goncourt (1987). El seu llibre “El racisme explicat a la meva filla” (1997) s’ha traduït a 25 llengües i, pel seu profund missatge, li va ser atorgat el Global Tolerance Award l’any 1998 pel Secretari General de Nacions Unides Kofi Annan.

S’ha valorat molt especialment la seva defensa del diàleg entre civilitzacions i l’entesa entre les diferents cultures, amb obres com “L’Islam explicat als infants” de l’any 2002, com una activa aportació a l’assoliment de la pau al món.

Per totes aquestes raons el Jurat, per majoria dels seus membres, acorda concedir el Premi per la Pau 2006 al Sr. Tahar Ben Jelloun.

El Secretari del Jurat

Joan Soler i Martí


Tots els Premis per la Pau de l'Associació per a les Nacions Unides, des de l'any 1980.

Premi per la Pau 2005 - Daniel Barenboim, en valorar la seva trajectòria en favor de la pau i l'harmònica convivència entre diferents cultures. - El XXVIè Premi per la Pau 2005 a Daniel Barenboim, va ser lliurat dimecres, 18 de gener del 2006, a la Sala Noble de l'Edifici del Rellotge (Carrer d'Urgell) de la Diputació de Barcelona.

Premi per la Pau 2004 - Bibi Russell, creadora del programa "Moda per al desenvolupament" - El XXVè Premi per la Pau 2004 a Bibi Russell, va ser lliurat el dijous 2 de desembre del 2004, al Saló de Plens de la Diputació de Barcelona.

Premi per la Pau 2003 - Hans Blix, com a President Executiu de la UNMOVIC, cap de la missió de les Nacions Unides encarregada d'inpeccionar la tinença d'armes de destrucció massiva a l'Iraq - El XXIVè Premi per la Pau 2003 a Hans Blix, va ser lliurat el dimarts 9 de març del 2004, al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona.

Premi per la Pau 2002 - Miguel Angel Moratinos, Representant Especial de la Unió Europea per al procés de pau a l'Orient Mitjà - El XXIIIè Premi per la Pau 2002 a Miguel Angel Moratinos, va ser lliurat el dilluns 9 de desembre del 2002, al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona.

Premi per la Pau 2001 - Carla del Ponte i el seu equip, com a Fiscal del Tribunal Penal Internacional - El XXIIè Premi per la Pau 2001 a Carla del1 Ponte i al seu equip, com a Fiscal General del Tribunal Penal Internacional per l'ex-Iugoslàvia i del Tribunal Penal Internacional per Rwanda, va ser lliurat el dimecres 6 de març del 2002, al Saló de Cent l'Ajuntament de Barcelona.

Premi per la Pau 2000 - Associació de Mestres Rosa Sensat - El XXIè Premi per la Pau 2000, va ser lliurat a Marta Mata de l'Associació de Mestres Rosa Sensat el divendres 26 de gener del 2001, a la Sala Artur Terré de Can Massallera de Sant Boi de Llobregat.

Premi per la Pau 1999 - Comunitat de Sant Egidi - El XXè Premi per la Pau 1999, va ser lliurat a Matteo Zuppi de la Comunitat de Sant Egidi el dijous 2 de març del 2000, al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona.

Premi per la Pau 1998 - Les Dones de l'Afganistan- El XIXè Premi per la Pau 1998, fou lliurat a Fatana Ishaq Gailani, Presidenta del Consell de Dones Afganeses (AWC), el divendres 26 de febrer de 1.999, a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell.

Premi per la Pau 1997 - Federico Mayor Zaragoza- El XVIIIè Premi per la Pau 1997, fou lliurat a Federico Mayor Zaragoza, Director General de la UNESCO, en un acte celebrat a l'Ajuntament de Tarragona.